2017 m. sezono apžvalga. Pasiruošimas naujam sezonui.

2017 m. sezono apžvalga. Pasiruošimas naujam sezonui. 

Silesia ring, Lenkija
nuotr. Photo-Challenge.pl
   Didelių planų 2017 m. sezonui neturėjau, pagrindinis planas buvo pagreitėti ir skirti daugiau laiko treniruotėms. Visus planus daug dirbti jaukė orai, deja sezonas buvo pakankamai lietingas ir treniruočių buvo mažiau nei planuota. Pagrindinis tikslas 2017 m. buvo pereiti į kitą plento žiedo lenktynių lygį, pagreitėti ir 2018 metus pradėti su aukštesniais tikslais. 2017 metais treniruotis nusprendžiau Baltic Rookie cup čempionate dėl man patinkančių trasų įvairovės. Treniruotės ir varžybos vyko Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje.  

Pradžia, technika, pirmi etapai trasoje.
GSXR 600 K9
nuotr. RamintaPhotos

   Sezoną pradėjau su Suzuki GSXR-600 K9 motociklu. Visą žiemą motociklą ruošiau pagal savo poreikius, tobulinau, gražinau, sutvarkiau visus techninius mazgus iki tokio lygio, kad motociklas būtų pilnai paruoštas ateinantiems metams ir nenuviltų. Sekėsi gerai, nupirktas motociklas buvo su daugybe sportinių dalių, išpardaviau viską, ko man nereikėjo, pridėjau ko trūko, viskas atrodė labai gerai. Pirma diena trasoje buvo Lenkijoje, Silesia ring’e. Tai naujai atidaryta trasa, su visiškai nauju ir niekieno nebandytu žiedu, šioje trasoje visi buvom lygūs, nei vienas nebuvom joje buvęs. Jau pirmą važiavimą supratau, kad Suzukis ne toks “fainas” kaip aš norėčiau, kažko trūko, bet važiuoti sekėsi neblogai, visus važiavimus buvau vienas greičiausių trasoje. Antrą dieną vyko varžybos, 600cc klasėje užėmiau antrą vietą, gavęs apdovanojimą laimingas lėkiau namo. 

   Grįžęs iš Lenkijos pradėjau ruoštis sekančiam etapui. Ilgai ruoštą motociklą iškeičiau į visiškai standartinį Triumph Daytona 675. Motociklą gavau beveik išvakarėse prieš išvažiuodamas į sekantį etapą Lenkijoje. Naujojo motociklo paruošti nėspėjau, spėjau tik pakeisti grandinę (senoji atrodė nepatikimai) ir padangas, pasireguliavau važiuoklę. Keisdamas grandinę padariau klaidą uždėdamas mažosios žvaigždutės dangtelį, prispaudžiau aušinimo skysčio žarnelę, kurią vėliau pratrynė mažoji žvaigždė. Vos nuvažiavęs į trasą pravažiavau 2 ratus. Jau pirmą išvažiavimą supratau, kad tai mano motociklas! Antrą ratą slydau išėjime iš posūkio vos vos atsukęs rankeną, sustojęs pamačiau dūmus, supratau, kad čia mano važiavimas naujuoju motociklu baigtas. Sekančią dienos dalį ardžiau motociklą, ieškojau problemos sprendimo būdų. Problema buvo išspręsta, deja mano visiškai nauja sportinė padanga buvo supilta aušinimo skysčiu ir tapo nenaudojama, turėjau atsivežęs dar vieną prastesnę padangą, su ja ir užbaigiau savo dviejų dienų pasirodymą trasoje. Nors važiavimo laikas buvo stipriai sutrumpintas, sekėsi visai neblogai - laimėjau antrą vietą 600cc klasėje. 
poznan 2 vieta
   Sekantys etapai sumaišė visas kortas, nuvažiavom į Latviją, o sekančią dieną turėjome vykti į Estiją. Deja, naujosios technikos kaprizingumas neleido tęsti trackday, dėl technikos gedimo jau pirmą dieną grįžom namo į Lietuvą. Vėliau paaiškėjo, kad gedimai netikri, motociklo variklis kaito dėl to, kad buvo pakeistas jo valdymo kompiuteris ir tinkamai nenustatyti temperatūros daviklio parametrai. Trumpai tariant, motociklas rodė, kad jis kaista (visos raudonos lemputės dega, ventiliatorius nenustoja suktis), o iš tikro jis tiesiog ne taip suprato temperatūros daviklio signalus. Buvo šiek tiek gaila, nes galėjau važiuoti toliau, bet bijodamas perkaitinti pakankamai naują variklį iš treniruočių pasitraukiau. 

   Sekantys etapai nebuvo niekuo ypatingi, iškovojau keletą prizinių vietų, bendrai šiame čempionate užėmiau trečią vietą. Dar iki paskutinių varžybų turėjau šansų iškovoti antrą vietą čempionate, deja, varžybos Slovakijoje vyko per lietų ir jose nedalyvavau. 

   Sezono pabaigoje dalyvavau Autoplius motosprinto čempionate kuris vyko kartodromuose. Dalyvavau tik etapuose Aukštadvario kartodrome, bendroje įskaitoje užėmiau antrą vietą 600cc klasėje. Taip pat laisvu nuo trackday metu treniravausi kartodrome, deja, dėl prastų orų treniruočių buvo labai mažai. 

Pasiruošimas 2018 m. sezonui.

   Sezonui pradėjau ruoštis vos tik pasibaigus 2017 m. Kadangi motociklo nesugadinau (per visus 2017 metus neturėjau nei vieno kritimo), technikos ruošimas buvo minimalus. Pakeičiau visus skysčius, perrinkau važiuoklę, pakeičiau keletą smulkmenų. Save pradėsiu ruošti žiemą, stengsiuosi daugiau judėti, sportuoti, nepriaugti papildomo svorio, stiprinti save tiek iš vidaus, tiek iš išorės. 2018 metais planuoju būti greitas, stengsiuosi daugiau treniruotis, dalyvauti aukštesnio lygio varžybose. Turiu tikslą sudalyvauti Lenkijos taurėje B600 klasėje. Taip pat planuose pirmą kartą dalyvauti Lietuvos čempionate. 

Koks buvo jūsų sezonas? Ar įgyvendinot visus tikslus?
  • Jeigu šis tekstas jums buvo įdomus ir radote kažką naudingo - pasidalinkite!
  • Daugiau "motoreikalų" mano puslapyje Facebook, prenumeruokit.
  • Nuotraukos - Raminta Photos 
  • Susitiksime žiede! Justinas Kontrauskas

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Motociklo pavara. Perdavimas. (XII dalis)

Aukštyn kojom. Apie pavaras. (V dalis)

Sportinis motociklas vs labai sportinis motociklas. (XI dalis)