Padangų šildytuvai (XVII dalis)

Padangų šildytuvai

Photo - Raminta Photos
   Šiame straipsnyje pabandysiu pasidalinti savo patirtimi apie padangų šildytuvus. Naujokams arba tiems, kurie nežino kas tie padangų šildytuvai ir su kuo jie “valgomi” siūlau paskaityti mano seną straipsnį apie padangas ČIA. Iš karto noriu pabrėžti, kad tai yra mano asmeninė patirtis, ir ji neturėtų būti priimta kaip neginčijama tiesa, o tiesiog kaip viena iš nuomonių. 

   Esu išbandęs 5 skirtingus padangų šildytuvų komplektus. Apie visus juos ir papasakosiu su visais mano pastebėtais pliusais ir minusais. 

Pirmieji mano padangų šildytuvai - Racetech

   Pirmieji buvo Racetech. Trumpai pasakius tai yra ko gero pigiausi šildytuvai rinkoje. Jų pagrindinis pliusas yra kaina, daugiau pliusų jie nelabai ir turi (jie man kainavo apie 100 EUR). Šildo tiek pat, kiek visi pigūs šildytuvai. Kiek laiko nesudega pasakyti negaliu, naudojau sezoną, po sezono pardaviau taip pat veikiančius, kokie buvo nauji. Pagrindinis minusas kodėl pardaviau ir kodėl nepatiko - buvo kvaila raištelių sistema. Uždėjus šildytuvą, reikėdavo užtraukti raištelius kaip ant tų kuprinėlių, kur mokykloje fizinio aprangą nešiojomės. Tie raišteliai nebuvo labai nepatogūs užtraukti, tiesiog uždedi, užtrauki ir viskas OK, bet buvo labai nepatogus nuimti… Raištelio galas pastoviai kažkur užstrigdavo nuiminėjant šildytuvą ir pan. Pardaviau ir labai džiaugiausi atsikratęs. 

Toliau buvo - MotoGp

   Toliau buvo Motogp. Bendrai kalbant arba aš prašoviau su dydžiu (nors pirkau lyg ir standartinius), arba jie yra per maži. Pardaviau dar nespėjęs panaudoti. Atrodė pigiai pagaminti, tiesa kainavo kiek daugiau, nei Racetech (apie 150 EUR) ir pagaliau buvo ne su kvailais raišteliais, o su guma. 

Sekantis etapas - Biketek

   Sekantis etapas - Biketek. Viskas kaip ir gerai su jais, bet tuo pačiu metu parsisiunčiau kelis komplektus Uber ir Biketek. Apžiūrėjus ir uždėjus ant motociklo, nepamačiau visiskai jokio skirtumo niekur. Atrodo, kad pagamintas tas pats produktas ir uždėti skirtingi logotipai. Pasilikau Uberius, nes jie buvo beveik dvigubai pigesni (100 EUR prieš 170 EUR), o šildė vienodai. 

Geri ir pigūs - Uber

   Tai labai labai populiarūs padangų šildytuvai tarp mūsų ne visai turtingų žmonių. Komplektas kainuoja nuo 100 EUR ir dirba savo darbą puikiai. Užsideda, nusiima labai patogiai, tinka mano motociklui idealiai, tiesiog neturėjau jokių priekaištų jiems, kol nepamačiau temperatūrų skirtumų tarp brangesnių ir pigesnių šildytuvų. Savo komplektą naudojau du sezonus, pardaviau už tiek pat,  kiek mokėjau už naujus.

Dabartinis etapas - Capit.

   Čia jau visiškai kitas lygis, nors mano šildytuvai yra pigiausi iš Capit gamos (350 EUR). Prieš tai buvę šildytuvai pašildydavo ratus iki 60-65 laipsnių, su Capitais priekį buvau užkaitinęs iki 100 laipsnių, o galą iki 95 laipsnių, nors gamintojas teigia, kad šildytuvai turi šildyti abu ratus iki 85 laipsnių temperatūros. Taigi rezultatas akivaizdus. Pats uždėjimas-nuėmimas, bendras vaizdas mažai kuo skiriasi nuo pigesnių šildytuvų, viskas paprasta ir patogu. 

Gerų šildytuvų nauda.

   Iki šiol nebuvau įvertinęs aukštos temperatūros naudos, bet tai labai greitai atsiperka. Kaip turbūt daugelis žinome, sportinėms padangoms reikalinga gana aukšta darbinė temperatūra, daugelis padangų geriausiai “limpa” ir dėvisi prie 80 laipsnių temperatūros. Man važiuojant trasoje padangos įkaista iki 65-70 laipsnių (kiek teko matuoti), o mažose trasose iki 55-60 laipsnių. Galiu pasigirti, kad vienoje iš mažųjų trasų - Aukštadvario kartodrome važiuoju labai greitai (šiemet pagerinau trasos rekordą, užfiksuotą su motociklu). Atvažiavus į Aukštadvario kartodromą ir bandant siekti greičiausio rato (“lipti iš minutės”), man per vakarą susivažiuodavo pusė naujos padangos, nes ji paprasčiausiai nusilupdavo gabalais dėl nepakankamo jos sušildymo. Taigi problema išspręsta gana nesunkiai su geresniais padangų šildytuvais. Dabar pirmus 5-8 ratus galiu spausti iki dugno, o po to padangos jau pradeda vėsti, bet nespėja nusilupti dėl vadinamojo “Cold tearing”. Tas pats ir kitose trasose, padangų dėvėjimasis akivaizdžiai pagerėjo, tas man taupo nemažai pinigų ir laiko. Nežinau, kokius stebuklus daro šildytuvai už 1200 EUR, bet galbūt kada nors sužinosiu ir jums papasakosiu :) 
  • Jeigu šis tekstas jums buvo įdomus ir radote kažką naudingo - pasidalinkite!
  • Daugiau "motoreikalų" mano puslapyje Facebook, prenumeruokit.
  • Nuotraukos - Raminta Photos 
  • Susitiksime žiede! Justinas Kontrauskas

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Motociklo pavara. Perdavimas. (XII dalis)

Aukštyn kojom. Apie pavaras. (V dalis)

Sportinis motociklas vs labai sportinis motociklas. (XI dalis)