Išbandyk sportinį motociklą nemokamai!

Išbandyk sportinį motociklą nemokamai!

Apžvalga

Nuotrauka - Raminta Photos
   Atėjo žiema, motociklai saugiai snaudžia žiemos miegu, o mes laukiam nesulaukiam naujo 2019 m. sezono. Šis sezonas buvo pakankamai geras, mūsų komanda rado daug draugų, susipažinome su naujais motociklistais, su būsimais plento žiedo sportininkais. Sudalyvavome keliuose čempionatuose, kai kur pasisekė geriau, kai kur prasčiau, bet sezoną vertiname kaip sėkmingą - tiek sportiniais pasiekimais, tiek ryšiumi su esamais ir būsimais motosporto bendruomenės nariais.  
   Praėjusį sezoną pradėjau rašydamas apie motosportą ir motociklus. Daugeliui naujokų tekstai patiko, žmonės skaitė, dalinosi, sužinojo kažką naujo. Kaip ir visur atsirado kritikuojančių, pastoviai nepatenkintų ir susiraukusių, lyg jiems buvo privaloma tai skaityti. Kaip bebūtų, rašymas apie motociklus man padėjo susipažinti su daugybe motociklininkų besidominčių motosportu, norinčių tai išbandyti ir tikiu, kad bent kelis motociklų vairuotojus mano tekstai paskatino atvažiuoti į žiedinę trasą ir padėjo atrasti kažką naujo ir įdomaus. Mano planas reklamuoti plento žiedą ir motosportą niekur nedingo, kitiems metams esu sugalvojęs kai ką naujo. 

Kas naujo 2019 m. sezoną? Koks planas? 

Nuotrauka - Raminta Photos
   Planas pritraukti daugiau žmonių, tobulinti savo vairavimo įgūdžius uždarose, saugiose trasose, sportuoti. Tikiu, kad yra žmonių važinėjančių mažais, dideliais, galingais, negalingais, gatviniais, kelioniniais ir įvairiais kitokiais motociklais ir slapčia paslapčia svajojančių išbandyti tikrą sportinį motociklą. Taip jau susiklostė, kad atsinaujinau savo žiedinį motociklą ir senasis, kuriuo lenktyniavau 2017 ir 2018 metais liko stovėti garaže. Ilgai galvojęs kaip tą motociklą išnaudoti, po nesėkmingų bandymų jį parduoti sugalvojau, kad galėčiau leisti žmonėms su juo pasivažinėti trasoje ir taip išbandyti save sėdint už sportinio motociklo vairo. Iš pradžių norėjau motociklą nuomoti, bet paskaičiavus kaštus ir naudą nuomos kaina gaunasi visai ne simbolinė ir vargu ar atsiras daug norinčių motociklą nuomotis. Apsistojus ties žiedinio motociklo bandymo trasoje mintimi, manau, kad motociklo bandymas turėtų būti nemokamas. Tai nebus visos dienos pasivažinėjimas, tai bus sportinio stiliaus motociklo išbandymas trasoje. Tarkime jūs važinėjate su Street klasės motociklu, turite vairuotojo pažymėjimą, esate apsirūpinęs motocikline apranga, bet neturite tokių gerų draugų, kurie jums patikėtų savo sportinį motociklą (juo labiau bandymui trasoje) ir labai labai norite išbandyti kaip jums sektųsi važiuoti su sportinio stiliaus motociklu. Aš tikiu, kad vien dėl noro pabandyti jūs sportinio motociklo tikrai nepirksite. Žodis nemokamai skamba gerai tiems kurie gauna, bet ne tiems kurie duoda. Šis reikalas bus finansuojamas labai paprastai, kad visi liktų patenkinti ir man nereikėtų remontuoti savo aplaužytos Daytonos už savo pinigus. Šiek tiek padirbėjus, viską suskaičiavus ir papasakojus būsimiems idėjos rėmėjams juos nesunkiai radau, vadinasi viskas veiks ant šiokios tokios reklamos. Taip pat mūsų komanda labai dėkoja visiems prisidėjusiems prie mūsų tikslų ir planų ir paskyrusiems 2% paramą bei tokiu būdu planuojame atsidėkoti. 

Kaip tai veiks? 

   Kažkokiu būdu (nesu dar tikras kokiu) iš visų norinčių sportinį motociklą išbandyti kartą per savaitę arba dvi išrinksime vieną arba du motociklininkus turinčius A kat. (A1, A2, A) vairuotojo pažymėjimą sportinio motociklo bandymui. Motociklą galėsite išbandyti Aukštadvario kartodrome, mūsų komanda pasistengs jums šiek tiek papasakoti apie važiavimą trasoje, važiuodami su kitu motociklu galėsime jus “pavedžioti” ir parodyti mūsų galva tinkamas sportines trajektorijas. Pasidalinsime įspūdžiais, pasimokysime vieni iš kitų, galbūt išmoksime ką nors naujo ir naudingo. Tai nebus vienas ar du pravažiavimai po 5 minutes, vienas arba du motociklininkai važinės su mumis visą vakarą (2-3 val). Galbūt sezono pabaigoje su įrodžiusiais, kad motociklą valdyti gali, nuvažiuosime ir į Nemuno žiedą, šią galimybę apgalvosime sezono eigoje. 

Kokios mūsų ir jūsų atsakomybės?

Nuotrauka - Raminta Photos
   Jūs pilnai atsakysite už save, savo sveikatą ir veiksmus kurie gali jums pakenkti. Mes pilnai atsakysime už savo techniką, kad ji būtų tinkamai paruošta saugiam važiavimui. Nelaimių stengsimės išvengti ir nepaleisim jūsų važiuoti be instruktažo ir “pavedžiojimo” po trasą. Jeigu matysime, kad suprantate ką darote ir galite važiuoti savarankiškai, galėsite visą vakarą ratus sukti patys vieni. Esant bet kokiam mūsų technikos apgadinimui mes jūsų neprašysime nieko kompensuoti, remontuoti ar kitaip atsakyti už sugadintą motociklą, šioje vietoje atsakomybę prisiimame patys. Asmeniškai aš pats esu matęs daug kritimų Aukštadvario kartodrome, esu ir pats kritęs ir žinau kaip tokią riziką sumažinti iki minimumo, todėl tikiuosi, kad bandymų sezonas praeis sklandžiai ir be didesnių incidentų. Na, o nemokamai, reikškia nemokamai, jums nereikės mokėti už nieką - nei kurą, nei trasos mokestį - viskuo pasirūpinsime mes. 

Kiek idėja reali ir kada bus įgyvendinta?

   Sportinis motociklas jau paruoštas ir laukia naujojo sezono, liko tik jį papuošti rėmėjų reklama. Laukiame kito sezono ir tikimės, kad bus motociklininkų kuriems ši idėja bus įdomi ir padės artimiau susipažinti su motosportu. Bus susidomėjusių? Geros visiems žiemos ir susitiksime 2019 m.!  
  • Jeigu šis tekstas jums buvo įdomus ir radote kažką naudingo - pasidalinkite!
  • Daugiau "motoreikalų" mano puslapyje Facebook, prenumeruokit.
  • Nuotraukos - Raminta Photos 
  • Susitiksime žiede! Justinas Kontrauskas #32

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Motociklo pavara. Perdavimas. (XII dalis)

Aukštyn kojom. Apie pavaras. (V dalis)

Sportinis motociklas vs labai sportinis motociklas. (XI dalis)